© 2014 Ràdio Insurrecta
Designed by Reclam

La Vall d'Uixó conmemora el dia de l'Orgull LGTB

Foto: www.elperiodicomediterraneo.com
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha commemorat per per primera vegada el dia de l'Orgull LGTB (lesbianes, gais, transexuals i bisexuals), que se celebrarà el 28 de juny. L'alcaldessa, Tania Baños; els tinents d'alcalde, Antoni Llorente i Jordi Julià; la regidora d'Igualtat, Mayte Díaz; i el secretari de l'associació Lambda, Mario Estruch, han desplegat aquest matí la bandera arc iris en la balconada de l'edifici consistorial, que romandrà penjada durant tot el cap de setmana.
El també regidor de Serveis Socials i Participació Ciutadana, Antoni Llorente, ha posat de manifest “la importància d'aquestes accions, que tenen com a objectiu visibilitzar una realitat”. 

"El consistori és la institució més propera a les persones i amb Lambda hem arreplegat algunes propostes que hem d'anar implementant de forma transversal en les diferents regidories, sobretot centrades en l'educació dels més joves perquè la nostra societat siga més igualitària”, ha afirmat.
En aquest sentit ha assenyalat que “no podem baixar la guàrdia, perquè encara que en el país s'han fet grans avanços legals en els últims anys, com la llei del matrimoni igualitari, però açò no vol dir que el col·lectiu no patisca problemes, perquè els xiquets i xiquetes encara pateixen assetjament per aquest tema en els centres educatius i es produeixen agressions homòfobes”. Així, Llorente ha afegit que “davant la lluita per la igualtat no ha d'haver-hi excuses de cap tipus i com a equip de govern tenim la ferma voluntat de treballar en aquest àmbit”.
Per la seua banda, la regidora d'Igualtat ha destacat que “ha sigut un acte simbòlic molt bonic, que se celebrava per primera vegada i que encara que tan solament portem 10 dies en el govern no podíem deixar l'oportunitat de mostrar el nostre suport al col·lectiu”.
El secretari de Lambda ha agraït al nou equip de govern progressista la seua implicació i “que haja impulsat la pintada de passos de vianants i la col·locació de la bandera per a consciència sobre les diferents realitats de parelles que existeixen”. Al seu torn ha confiat que “açò no es quedarà en actes puntuals i continuaran treballant per a defensar els drets de totes les persones”.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada