© 2014 Ràdio Insurrecta
Designed by Reclam

En la quarta concentració davant Grup Marktel València, CGT exigeix a l'empresa que abandone les pràctiques mafioses i antisindicales

Foto: CGT València
El passat 18 de juny, Pepa Vañó, treballadora de Marktel durant més d'una dècada i delegada per CGT des de fa un any, va ser acomiadada. Aqueix mateix dia, Fran Baiona, també representant del sindicat anarcosindicalista en el Comitè d'empresa, era sancionat per tercera vegada. Açò succeïa just un dia abans que Pepa es casara i una setmana després que el sindicat decidira manifestar-se davant la seu de la companyia de telemarketing que compta amb 700 treballadors a València, per l'acomiadament d'una empleada “per baixa productivitat” mentre es trobava de baixa laboral.

Marktel Teleservicios SL i Marktel Serveis de Màrqueting Telefònic SA conformen les dues empreses de Grup Marktel a València. Al costat de les delegacions de Madrid i Elvas (Portugal), la companyia de telemarketing dóna servei a importants signatures com Vodafone-Ono, Jazztel, Bankia, Aigües de València, Mapfre, Gas Natural i Sanitas.

Entre les curiositats d'aquesta empresa, destaca el fet que és propietat de José María Horrillo López del Rei, VI Marquès de Vivanco, qui recolza a través de Grup Marktel a la Fundació Marquès de Vivanco perquè, segons les seues pròpies paraules, “era important que la fundació tinguera uns ingressos”.

La fundació de Grup Marktel, íntimament lligada a la Casa Real i a institucions eclesiàstiques, consta en el Registre de Fundacions Assistencials i es dedica a, segons resa en el BOE, “assistència i inclusió social i culturals” amb la finalitat de “recolzar l'accés al treball del col·lectiu de minusvàlids, així com el d'altres col·lectius mal representats en el mercat, com a dones i joves.”

La veritat és que, tal com ha denunciat en reiterades ocasions la Confederació General del Treball (CGT), organització amb 10 representants després de les eleccions sindicals celebrades a València el passat any, l'Adreça de Grup Marktel deixa molt a desitjar quant a tracte cap a la seua pròpia plantilla i a respecte dels drets laborals.

Així, CGT-Marktel denuncia ritmes de treball insostenibles, vulneracions constants de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, retards sistemàtics en l'abonament de les nòmines, doble escala salarial basada en aplicació de diferents convenis, congelació de sous des de l'any 2009 i una pressió constant radicada en l'amenaça i el temor.

I no solament açò, sinó que arran del rebuig de la CGT a la imposició d'un nou conveni absolutament regressiu, alguna cosa al que l'empresa no estava acostumada en les negociacions, aquesta ha iniciat una autèntica campanya d'assetjament i persecució als representants sindicals. Contractació de detectius per a controlar l'activitat dels delegats (fins i tot fora d'hores de treball); recollida de signatures entre la plantilla per a revocar al Comitè d'empresa; campanya a través de fullets desacreditant l'acció sindical dels representants de treballadors i treballadores... Tot açò enmig d'un clima de terror creixent entre la plantilla a la qual es pretén dividir i que viu com el simple fet d'exigir el compliment de la legalitat es converteix en motiu d'acomiadament.

El dijous 9 de juliol va tenir lloc davant la seu de Grup Marktel a València la quarta concentració convocada per CGT. La protesta, integrada per mig centenar de militants, es va traslladar també a la seu de l'asseguradora Mapfre, client del call center, “una manera que els qui contracten a Marktel coneguen la realitat”, subratllen des de CGT-Marktel.

De moment, a més d'haver interposat sengles recursos als acomiadaments i sancions, el sindicat continua amb la lluita directa en favor dels drets laborals i amb la denúncia pública d'un cas de dictadura empresarial que ocasiona sofriment, por, precarietat i inseguretat entre desenes de famílies.

La pròxima concentració se celebrarà el dijous 16 de juliol. I CGT tornarà a exigir un tracte just i respectuós amb la plantilla. No és molt demanar al Marquès... O tal vegada sí?


Per a més informació: 661105056

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada