© 2014 Ràdio Insurrecta
Designed by Reclam

Col·lapse postal a Castelló ciutat i tota la província de Castelló

L'actual situació de Correus en la ciutat de Castelló és insostenible. La falta de personal i de la contractació necessària per a atendre el servei postal en la ciutat de Castelló i de TOTA la província, està arribant a unes cotes preocupants, tant en les condicions de treball de la plantilla com en la qualitat del servei, terminis de lliurament i compliment de la llei postal, drets de la ciutadania, que es veuen lesionats per l'actual política de retallades i destrucció d'ocupació.

Des del 15 de juny, amb tot el període estival i vacacional per davant, fins al 31 setembre, DENUNCIEM que l'estiu 2015 va ser calent i conflictiu, tant per al personal de Correus, en repartiment com en Atenció Client, com per al veïnat de Castelló, que veurà minvades els lliuraments de correu per impossibilitat de realització del servei. Especialment greu serà en els barris perifèrics, que veuran reduït el repartiment.


NO es cobreix amb contractació ni baixes mèdiques, vacances, permisos de matrimoni, accidents laborals, assumptes propis, en resum, la falta de personal, al costat de les recents reestructuracions i eliminació de llocs de treball, ha deixat a Castelló en mínims històrics i fan perillar el desenvolupament normal del servei postal, perjudicant a la ciutadania directament.

Com a exemple, TOTA la perifèria de Castelló i els seus grups poblacionals (Benadresa, urbanitzacions, S. Lorenzo, Grup Reyes, S. José Obrer, partides rurals.. carretera l'Alcora i Borriol, polígons industrials..) que tenia mes de 15 efectius motoritzats, ha vist reduït el seu personal a 6.

La unitat d'Urgents, torn matí i vesprada, que per a aquesta ciutat necessita, almenys 18 efectius, solament compta amb 7, i ELS PRODUCTES URGENTS són repartits per unitats d'ordinària, UR1 i UR2, que també han vist reduïda la seua plantilla en mes d'un 25 % en dos anys.

Després de la VAGA de febrer 2015, contra la reducció de plantilla , l'Adreça de Zona 5ª- València, es va comprometre a mantenir la plantilla estable i coberta, PERÒ AQUEST PACTE S'HA INCOMPLIT.

Des d'inicis de juny, que la contractació no arriba i alertem del possible col·lapse postal i acumulació d'enviaments postals, ordinaris/ urgents/ certificats, que any rere any patim a Castelló, Denunciem CGT que no podem ser una ciutat de 2ª en qualitat del servei i compliment dels terminis de lliurament, així com no poden haver-hi discriminació als barris perifèrics prevalent el centre ciutat. CGT aquesta realitzant assemblees per centres per a la resolució d'aquest conflicte, generat per una actual Adreça de Correus que ens aboca a la precarietat laboral i l'incompliment de la llei en matèria de repartiment i funcions de Correus, parell valorar les possibles accions de la plantilla i procedir en conseqüència, sense perjudicar en cap moment els drets ciutadans. 

Aquesta greu situació es repeteix en : ALMASSORA, VILAREAL ONDA, LA VALL, VINAROS, BENICARLO, en resum, TOTA la província de Castelló està patint la falta de contractació per a suplir les vacances, baixes, permisos retribuïts com a maternitat, matrimoni o malaltia, amb el conseqüent perjudici als drets de la ciutadania a rebre la seua correspondència.

Per a acabar, denunciem la doble rasadora d'aquesta Adreça, que retalla en contractes directes per al servei postal i manté el balafiament i sous elevats en càrrecs de gestió i direcció.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada