© 2014 Ràdio Insurrecta
Designed by Reclam

Comunicat - Assemblea d'Okupes de Castelló


Ja fa molts anys que, en una capital de província com és Castelló, no disposem d'un lloc adequat on realitzar activitats que requerisquen un espai gran per donar vida a  projectes personals i col•lectius, d'oci, cultura i solidaritat, com per exemple una sala  d'assaig per a grups i per a realitzar jam sessions, un rocòdrom, un gimnàs per acrobàcies i arts marcials, una biblioteca amb accés gratuït a internet, un hort comunitari, un cinema o un menjador social. Activitats que només es poden fer en un lloc fet per i per a les persones. 

Som conscients que a Castelló arrosseguem una llista de fracassos en Centres Socials Okupats (C.S.O.), els quals han acabat desapareixent o degradant el moviment okupa d'aquesta zona. Sabem que haurem de treballar de valent tant per rentar la cara al moviment, com per construir un Centre Social Okupat Autogestionat (C.S.O.A.) com no hi ha hagut mai en aquesta ciutat, basant-nos en l'autogestió, en la política de barri i en l'obertura de portes a tota persona que vulga treballar en aquest espai. També sabem que serà difícil recuperar la confiança dels diferents col•lectius de la ciutat, però després de quatre mesos d'intenses recerques i debats intentant forjar els desitjos sòlids amb els quals establir les bases del projecte, hem decidit actuar i dur a terme les nostres idees.

Per què okupar?

Ens sentim amb la necessitat de realitzar-nos com a persones, i per a açò necessitem espais on confluir i crear projectes de manera lliure i col·laborativa.

La pregunta que hauríem de fer-nos és, per què no okupem més? Avui dia i més que mai, ix a relluir la gran mentida i estafa que suposa la propietat privada. Actualment, en aquest Estat, un gran percentatge de la població viu parada, o amb un salari mínim el qual impossibilita l'adquisició i accés a un habitatge digne. Es calcula que en tot l'Estat espanyol hi ha més de 3,4 milions d'habitatges buits i incalculables persones i famílies sense sostre o desnonades ja que el preu de l'habitatge és abusiu, i més amb el boom immobiliari i les seues màfies, on l'especulació ocasiona que els immobles i superfícies deshabitades seguisquen així durant molt de temps, esperant que el seu valor augmente. 

Okupem per denunciar aquesta situació, i defensem l'okupació com a estat de necessitat lligat a unes determinades situacions de desigualtat social, okupar és un acte just, solidari i necessari, i per tant revolucionari. L'okupació, per a la ciutat de la Plana, és la resposta a la impossibilitat de realitzar experiències i iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament, tant personal com col•lectiu, en espais que fins al moment segueixen abandonats. Veiem just que un edifici buit siga okupat i gestionat per i per al poble, per a realitzar projectes que fins al moment no hagueren pogut dur-se a terme. Nosaltres escollim aquesta opció, i no la de demanar-li favors a l'ajuntament, perquè sabem que en el moment en què el govern local s'interpose en el nostre camí, perdrem la nostra autonomia, que és per a nosaltres el més valuós.
Sabem que exercir la nostra llibertat en el sistema actual ens converteix en enemigues del mateix, que no vol que ningú escape al seu control, portant amb si la inevitable repressió que patirem tard o prompte. Aquest tipus de projectes solen veure's frenats violentament per l'engranatge repressiu de l'Estat, la persecució policial i altres tècniques, com per exemple l'actual llei mordassa, una normativa de clara repressió, digna d'un estat dictatorial i antidemocràtic. És per açò que, conscients de les nostres forces i possibilitats, demanem suport i solidaritat.

Nosaltres l'Assemblea d'Okupes de Castelló, ho tenim clar i anirem a aconseguir-ho, i tu? Vols unir-te a nosaltres i recuperar l'esperit revolucionari del moviment okupa? Doncs en l'Assemblea d'Okupes de Castelló cabem totes, persones i col•lectius que vegen necessari aquest projecte i vulguen unir-se a ell.

Davant aquesta realitat només ens queda lluitar, okupar i denunciar aquesta injustícia, animant-te a participar i okupar tu també.

CONTACTA:

Facebook: Assemblea Okupes Castelló
Correu: assokupescs@gmail.com

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada