© 2014 Ràdio Insurrecta
Designed by Reclam

La mobilització contra els abusos de Marktel a València s'estén a altres localitats de l'Estat
Avui 24 de juliol, La Confederació General del Treball ha convocat a les capitals més importants de l'Estat espanyol concentracions enfront de les tendes de Vodafone (principal client de Marktel per posar en coneixement dels seus usuaris i de l'opinió pública en general el clima irrespirable que aquesta empresa pirata, segons els seus propis companys de la patronal ACce, imposa als seus treballadors i treballadores. El sindicat ha organitzat concentracions a Madrid, Sevilla, Saragossa, Alacant, A Coruña, València...

En el marc de la campanya estatal de CGT contra els abusos de Grup Marktel i la persecució als delegats i delegades de València, tindran lloc concentracions al País Valencià, a més d'en altres localitats de l'Estat, a Alacant i València, davant de Vodafone.

- Alacant: 12h davant la tenda de Vodafone de la plaça dels Estels nº3.

- València: 18h30 davant la tenda de Vodafone del carrer Colón nº50.


La fundació de Grup Marktel, íntimament lligada a la Casa Reial i a institucions eclesiàstiques, consta en el Registre de Fundacions Assistencials i es dedica a, segons resa en el BOE, “assistència i inclusió social i culturals” amb la finalitat de “recolzar l'accés al treball del col·lectiu de minusvàlids, així com el d'altres col·lectius mal representats al mercat, com a dones i joves.”

La veritat és que, tal com ha denunciat en reiterades ocasions la Confederació General del Treball (CGT), organització amb 10 representants després de les eleccions sindicals celebrades a València l'any passat, la direcció del Grup Marktel deixa molt a desitjar quant a tracte cap a la seua pròpia plantilla i a respecte dels drets laborals.

Així, CGT-Marktel denuncia ritmes de treball insostenibles, vulneracions constants de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, retards sistemàtics en l'abonament de les nòmines, doble escala salarial basada en aplicació de diferents convenis, congelació de sous des de l'any 2009 i una pressió constant radicada en l'amenaça i el temor.

I no només això, sinó que arran del rebuig de la CGT a la imposició d'un nou conveni absolutament regressiu, aquesta ha iniciat una autèntica campanya d'assetjament i persecució als representants sindicals. Contractació de detectius per controlar l'activitat dels delegats, fins i tot fora d'hores de treball; recollida de signatures entre la plantilla per revocar al Comité d'empresa; campanya a través de fullets desacreditant l'acció sindical dels representants de treballadors i treballadores... Tot això enmig d'un clima de terror creixent entre la plantilla a la qual es pretén dividir i que viu com el simple fet d'exigir el compliment de la legalitat es converteix en motiu d'acomiadament.

De moment, a més d'haver interposat recursos als acomiadaments i sancions, el sindicat continua amb la lluita directa en favor dels drets laborals i amb la denúncia pública d'un cas de dictadura empresarial que provoca sofriment, por, precarietat i inseguretat entre desenes de famílies.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada